ÅTALET MOT CISSI WALLIN – RÄTT ELLER FEL?

september 02 2019

Välkomna tillbaks till den nya säsongen av ADVOKATSNACK. Vi rivstartar säsongen med ett alldeles purfärskt åtal som meddelades fredagen den 30 augusti, nämligen åtalet mot Cissi Wallin. Kortfattat är bakgrunden denna: Under metoo-rörelsen gick, som bekant, många kvinnor ut och berättade om sina erfarenheter av sexuella övergrepp som de utsatts för. En av dessa personer var Cissi Wallin. Hon berättade om sexuella övergrepp som hon utsatts för av en känd skribent på aftonbladet. Denne valde att polisanmäla henne för Grovt förtal. Förundersökningen är nu klar och åklagaren meddelade i fredags att denne väckt åtal mot Cissi Wallin. I veckans avsnitt behandlar jag aktuellt åtal. Är det självklart att hon ska fällas till ansvar för förtal? Hur kommer försvaret att lägga upp sin strategi och vilka invändningar kan vi vänta oss? Var kommer fokus att hamna i rättegången? Många frågor som får sitt svar i denna video.