NARKOTIKABROTT – FRÅGOR OCH SVAR

maj 12 2020

I veckans avsnitt av advokatsnack diskuteras än en gång Narkotikabrott. Denna vecka svarar jag på frågor som skickats till mig på instagramkontot @advokatmassi och @advokatsnack samt en del frågor som dykt upp i kommentarsfältet till den förra videon om Narkotikabrott. Vad innebär straffvärde? Innebär en månads fängelse i straffvärde också att man döms till en månads fängelse? Jag förklarar i videon om den presumtion som finns mot fängelse och hur den bryts av så kallade artbrott.. Vad är straffvärdet på Tramadol och vilken farlighetsgrad har den drogen? Hur ser farlighetsbedömningarna ut vid olika typer av Narkotika, såsom cannabis, amfetamin, kokain och heroin? THC i blodet, är det brottsligt? Vad är det egentligen som är brottsligt vid ringa narkotikabrott/bruk? Och slutligen kommer vi även att ta upp frågan om legalisering av cannabis? Kommer det att ske? Se avsnittet nu här nedan!