NARKOTIKABROTT – Vad gäller?

mars 25 2019

I veckans avsnitt av ADVOKATSNACK diskuteras Narkotikabrottet. Vad är Narkotikabrott? Vad krävs för att man ska bli dömd? Vilka grader av narkotikabrott finns det? Hur har Högsta domstolens praxis förändrats?

 

I videon går advokat David Massi igenom de olika graderna av Narkotikabrott; ringa narkotikabrott, narkotikabrott (normalgrad), grovt narkotikabrott och synnerligen grovt narkotikabrott. Advokat David Massi går också igenom vad som krävs för att bli fälld för respektive grad av Narkotikabrott.

 

Utöver det ovanstående går advokat David Massi igenom 6 avgöranden från Högsta domstolen som meddelades under 2011 och 2012, som förändrade synen på Narkotikabrottet samt hur domstolarna ska ta ställning till straffvärdet av narkotikabrottet. Den tidigare tabellfixerade praxis som hade utvecklats bli mer eller mindre inaktuell över en natt, efter Högsta domstolens avgöranden.

 

Se videon för mer om Narkotikabrott