ALIBIT – NÄR MAN LJUGER FÖR POLISEN!

april 22 2019

Vad händer när man ljuger för polisen och påstår att den misstänkte varit med mig hela kvällen, han kan inte ha begått brottet! I veckans avsnitt av ADVOKATSNACK förklarar advokat David Massi om vad brottet Skyddande av brottsling innebär. Vi går igenom lagtexten som finns reglerad i 17 kap 11 § brottsbalken, och exemplifierar vad de olika momenten i lagtexten innebär. Advokat David Massi går också igenom rättsfallet ”ALIBIT” som Högsta domstolen alldeles nyligen meddelat, där en person lämnat falsk alibi vid polisförhör. Är det skyddande av brottsling?

ADVOKATSNACK är youtubekanalen för Dig som är intresserad av brott och straff. Varje måndag kl 16:30 släpps ett nytt avsnitt av ADVOKATSNACK! Se till att prenumerera på youtubekanalen för att få notiser när nya avsnitt släpps. Som prenumerant på ADVOKATSNACK kan du också komma med nya ämnesförslag som advokat David Massi tar upp på youtubekanalen.